« De weg naar certificering gaat niet altijd over rozen!»

Gepubliceerd op 21-02-2019

De afgelopen jaren heb ik veel bedrijven mogen begeleiden bij de certificering van hun managementsysteem.  Meestal op het gebied van kwaliteit (ISO 9001:2015), soms ook milieu (ISO 14001:2015) of op een specifiekere norm met meer maatwerk.

Er zijn bedrijven die uit eigen beweging ervoor willen zorgen dat ze gecertificeerd worden en 'aantoonbaar' goed bezig zijn, vaker is het echter zo dat ze hier min of meer toe gedwongen worden door de markt waarin zij zich begeven of vanwege een harde eis van klanten om te mogen blijven leveren.

Wat ook de reden is voor certificering, de kunst is altijd om er een eigen bedrijfsmanagementsysteem van te maken. Dat het zo ingericht wordt dat u er als bedrijf helemaal achter kunt staan en er vervolgens ook profijt van hebt en niet per se omdat het moet van de norm.

Als dit namelijk goed lukt, dan helpt het u eveneens om als bedrijf beter grip te houden op het bedrijfsgebeuren en daardoor succesvoller te zijn. Het certificeringsproces is niet altijd een gemakkelijk proces, maar ik help u graag om het leuker te maken.

Ik kan u helpen de 'doornen' te verwijderen en zo het gewenste certificaat in handen te krijgen!

certificaat-01550759735.png