« Voor de troepen uitlopen!»

Gepubliceerd op 02-03-2017

Herkenbaar als 'gedreven' ondernemer? Jij weet heel goed wat je toekomstvisie is en wat er voor nodig is om dit te realiseren. Alleen, je personeel kan niet goed 'aanhaken' en presteert niet zoals je dit zelf voor ogen hebt.

In de afgelopen periode heb ik, samen met Esther Coppens, een bedrijf mogen begeleiden in de voedingsmiddelensector waarbij de ondernemer met hetzelfde dilemma te maken had. Gelukkig realiseerde hij zich wel terdege dat voor een succesvolle onderneming hij niet een aantal stappen voor de troepen uit moest blijven lopen, maar zijn medewerkers in het in gang gezette verandertraject naar een professionele organisatie volop moest betrekken.

In een aantal 'interactieve' bijeenkomsten met een kerngroep van het bedrijf is verder vorm gegeven aan een duurzame strategie en is dit vastgelegd in een toekomstbestendig bedrijfsplan.

Met dit plan als goede basis had de directie en de kerngroep, met méér handvaten dan verwacht, de nodige energie gekregen om samen met alle overige medewerkers hiermee aan de slag te gaan.

Alleen ga je snel, maar samen kom je verder!

14884698496055019aadf9f121573975f0e6abb1b0.jpg