« Duurzame Troonrede 2020»

Gepubliceerd op 15-09-2020

Vandaag, dinsdag 15 september 2020, is het Prinsjesdag en begint de anders zo feestelijke opening van het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal (de Eerste en Tweede Kamer). Dan wordt een uiteenzetting gegeven van het komend regeringsbeleid.

Op Duurzame Dinsdag, 1 september 2020, werd de Duurzame Troonrede voorgelezen door Jan Jonker, hoogleraar duurzaam ondernemen. Hij vindt dat we als mens, maatschappij of bedrijf ons radicaal moeten en mogen inzetten voor een duurzame toekomst. Hij opent met de woorden:

"De afgelopen maanden laten zich kenmerken door grote onzekerheid, onrust en verdriet. Met ongekende maatregelen heeft de overheid geprobeerd om de aard en impact van de COVID-19-pandemie te beteugelen. Ondanks alle pijn, zorg en verdriet is onze samenleving in staat gebleken zich min of meer van de ene op de andere dag te transformeren van een 'maatschappij-as-usual' naar een gericht op brede rampbestrijding. Naast kwetsbaarheid laat de crisis ook zien hoe ongelofelijk afhankelijk we van elkaar zijn".

Interesse? Lees de Duurzame Troonrede 2020!